Ouderraad SBO Arcadia

De oudervereniging van de SBO- school wordt gevormd door alle ouders van onze leerlingen.
Het bestuur - dit is de ouderraad - wordt gekozen en dient als een soort klankbord voor de directie van de SBO- school. De vergaderingen van de ouderraad worden bijgewoond door een vaste schoolmedewerker. Regelmatig is er tevens overleg tussen de locatieleiding en de ouderraad omtrent voorgenomen activiteiten van zijde van de ouderraad.

De ouderraad helpt bij het organiseren van de schoolreis, feesten, excursies, schoolkamp en sportactiviteiten.

De ouderraad vraagt van elke ouder een financiële bijdrage, die aan het begin van het schooljaar (tijdens de jaarvergadering) wordt vastgesteld. De bijdrage is een vrijwillige keuze van uw zijde, waarbij er voor de leerlingen van de school veel extra's kunnen worden ondernomen. Deze geldmiddelen worden beheerd door de ouderraad en komen geheel ten goede aan de leerlingen.

Jaarlijks wordt, binnen een - op voorstel van de ouderraad - gezamenlijk vastgesteld activiteitenprogramma, een stevig geldbedrag beschikbaar gesteld aan de SBO- school voor bekostiging van activiteiten ten behoeve van de leerlingen.

Op de algemene jaarvergadering van de oudervereniging wordt uitgebreid rekening en verantwoording afgelegd over de besteding van de gelden tijdens het afgelopen schoolboekjaar en over de voorgenomen activiteiten in het lopende schooljaar.

Wilt U actief deelnemen aan de activiteiten van de ouderraad of van de oudervereniging, neem dan contact op met het secretariaat. Denk aan het principe:'VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK'.

De voorzitter van de ouderraad: mevr. MARITA BERTRAM
De penningmeester van de ouderraad: dhr. DESMOND RUTTEN