• Home slideshow 01

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 02

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 03

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 04

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

PROCLAMATIE NIEUWE SCHOOLPRINS

Afgelopen vrijdag 2 februari hebben we onze schoolprins, prinses en nar geïnstalleerd.

Omdat het niet gemakkelijk is om een geschikte prins, prinses en nar te vinden hebben we via BOL.COM een bestelling geplaatst en is er ‘inne echte sjtaatse Prins’, een prachtige Prinses en een echte Nar geleverd…

We wensen onze Prins STEFANO, Prinses LANA en Nar ELVIN een bruisende regeerperiode toe. Na de installatie lazen zij het reglement voor met hun belangrijkste 10 aandachtspunten voor, die met luid gejuich door de leerlingen ontvangen werden. Dat Arcadia echte Carnavalisten herbergt is wel duidelijk. Er zijn nog een aantal leerlingen uitgeroepen tot Prins in de regio.

Prins luca ILuca Ottenhof uit de groep van Juf Edith is Jeugdprins LUCA I van de Moeloere te Bleijerheide en Kian Janssen uit de groep van juf Ellen is Jeugdprins KIAN I van de Burgerlust in Eijgelshoven. Een aantal leerlingen maakt verder nog deel uit van verschillende Carnavalsverenigingen en is m.n. actief in de Raad van Elf. We zullen hen zeker tegenkomen tijdens de grote optochten in de regio.

Prins kian IOok Prinsen KIAN EN LUCA wensen we een fijne regeerperiode en voor alle Carnavalisten een kräftig ALAAAAAF….!!

ONZE NAAM

De naam ‘Arcadia’ verwijst naar “het groene, als lieflijk en vredig ervaren Arcadië, een landschap in de Griekse Peloponnesos: volgens de overlevering de geboorteplaats van het onbereikbaar geachte in leren, denken en onderzoeken”….

Lees meer…..

OVER ONZE SCHOOL….

Onze Speciale school voor Basis Onderwijs Arcadia, met ca. 140 leerlingen verdeeld over 10 groepen wordt ook wel als speciale onderwijsvoorziening ‘lichte zorg’ Primair Onderwijs aangeduid.

De kerntaak van SBO Arcadia is om kinderen die hulpvragen stellen ten aanzien van leren en/of sociaal emotioneel te begeleiden in een ‘passende onderwijsomgeving’.

Lees meer….

VOOR WIE IS DE SBO BEDOELD…?

SBO Arcadia is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Voor deze kinderen staat vast dat ze    – althans voor enige tijd – aangewezen zijn op instructie in specifieke Arrangementen. Wij noemen dit een orthodidactische aanpak. Leerstof wordt op een dusdanige manier door de leerkracht aan de kinderen aangeboden waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke vaardigheden en capaciteiten van het kind. Daarnaast is er bij het kind veelal behoefte aan ondersteuning in Arrangementen, een zgn. orthopedagogische benadering of ondersteuning op het gebied van ‘gedrag’.

Lees meer….

TROTS OP WAT WE DOEN…!!!

Op het feit dat onze aanpak bij veel van de aan ons toevertrouwde kinderen tot passende resultaten leidt, kinderen graag naar school komen en na de overgang naar het Voortgezet Onderwijs ook hun diploma behalen zijn we uiteraard bijzonder trots. Dat we daarbij ook bij velen een positieve bijdrage leveren in o.a. hun functioneren, (zelf-)redzaamheid, zelfvertrouwen en welbevinden geeft ons het gevoel ‘van betekenis te (kunnen) zijn’ ….

Veel plezier met het bekijken van deze Website…

smily uitdagend leren én uitdagend spelen