• Home slideshow 01

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 02

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 03

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

 • Home Slideshow 04

  Welkom op onze website

  SBO Arcadia is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in de gemeente Kerkrade

MEDEDELINGEN VOOR OUDERS/VERZORGERS

Ik hoop dat het in deze ' bizarre en vreemde tijd' gezien de omstandigheden goed met jullie en je kinderen gaat en jullie en je familie gevrijwaard zijn en blijven van dit verschrikkelijke virus.
Zojuist is het besluit gevallen dat de situatie zoals die de afgelopen 2 !/2 week heeft geduurd voort zal duren tot eind van de meivakantie (6 mei a.s.) . Dit betekent dat jullie kinderen (onze leerlingen) nog steeds een aantal weken niet naar school toe kunnen en we de ' (t)huiswerkonderwijs' - situatie zullen moeten voortzetten.


Op dit moment werken de collega's weer hard aan een pakketje voor de komende weken, dat ze u langs de bezorg- of afhaalweg zullen laten toekomen. De betreffende collega zal u hierover via mail, whatsapp of langs telefonische weg in kennis stellen.
Hierbij wil ik jullie allen bedanken voor de bereidwillige medewerking, jullie inzet alsook het begrip dat jullie tonen en al hebben getoond. Ik weet hoe moeilijk het in sommige gevallen is om kinderen te (blijven) motiveren, zeker als jezelf daarnaast ook nog een baan hebt of huishoudelijke werkzaamheden moet /wilt doen. Kijk - in overleg met je kind - naar een gepast moment om het (t)huiswerk te maken en laat het aangereikte werk in ieder geval niet tot stresserende situaties aanleiding geven.
Als er vragen en/of opmerkingen zijn betreffende het aangereikte werk, neem contact op met school of leerkracht (verderop vinden jullie nogmaals de mailadressen van de leerkrachten). Zorg ook na een inspannend moment (huiswerk) voor voldoende ontspanning. Ik hoor jullie al denken: " dat is gemakkelijk gezegd, zeker als ze adviseren om binnen te blijven". Denk eraan dat u en uw kinderen niets aan deze situatie kunnen doen c.q. ook niet voor deze situatie kiezen (en waarschijnlijk liever naar school zouden komen)…!!!!!!

Verschillende collega's hebben al online met kinderen uit hun groep contact gehad en zullen dit in de komende dagen nog verder uitbreiden en vaker gaan toepassen. Mogelijk dat we volgende week dan ' online' de kinderen kunnen ondersteunen bij eventuele opdrachten of samen met hen aan de slag gaan bij het maken van (t)huiswerk.

PAASEIERENACTIE

Deze gaat gewoon door. De bestelde gekleurde paaseieren worden normaal geleverd en we hebben van de OR een overzicht gekregen. We kijken of samen met het (t)huiswerk ook de paaseieren opgehaald of afgeleverd kunnen worden. Mocht je nog paaseieren willen bestellen dan kan dat doorgegeven worden voor 3 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

OPVANG

Ouders die wensen gebruik te maken van de opvang omdat ze zelf werkzaam zijn in cruciale beroepen dienen dit 2 dagen van te voren aan mij door te geven. Ook dienen kinderen klachtenvrij te zijn (geen verkoudheid, geen loopneus, geen koorts enz.) anders moeten we helaas de toegang tot de opvang afwijzen en dient u zelf voor opvang te zorgen.
Jack van de Mortel 06 31047799

BERICHT VAN DE BURGEMEESTER

Beste kinderen,
Namens de burgemeester mevr. Petra Dassen - Houben, jullie hebben haar enkele weken geleden op school gezien, heb ik een link op Youtube voor jullie. In het filmpje heeft ze een boodschap voor je….

Succes….!!
Meester Jack

E MAIL ADRESSEN VAN DE LERAREN

kleuters en jongste kinderen:
groep 1 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 2 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 3 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 4 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

middengroepen:
groep 5 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 6 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 7 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

eindgroepen:
groep 8- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 9- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
groep 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor de ouders die hun mail adres nog niet hebben doorgegeven aan de leraren is mijn verzoek om dit alsnog te doen. Verder vragen wij u om ook door te geven of uw dochter/zoon in het bezit is van een laptop - ipad of een vaste computer zodat zij/hij ook bij online activiteiten betrokken kan worden.
DANK VOOR JULLIE MEDEWERKING…!!!!
We (onze bestuurders) zijn in overleg met de Gemeente om voor de kinderen/ouders die niet in het bezit zijn van laptop -ipad of computer tijdelijk een dergelijke voorziening te regelen.

 

IK WIL JULLIE ALLEMAAL HEEL VEEL GEZONDHEID EN STERKTE TOEWENSEN EN HOOP DAT WE ELKAAR OP KORTE TERMIJN WEER IN BETERE OMSTANDIGHEDEN MOGEN ONTMOETEN
ZORG IN IEDER GEVAL GOED VOOR ELKAAR EN OOK VOOR JULLIE KINDEREN (ONZE LEERLINGEN)….

MEESTER JACK

ONZE NAAM

De naam ‘Arcadia’ verwijst naar “het groene, als lieflijk en vredig ervaren Arcadië, een landschap in de Griekse Peloponnesos: volgens de overlevering de geboorteplaats van het onbereikbaar geachte in leren, denken en onderzoeken”….

Lees meer…..

OVER ONZE SCHOOL….

Onze Speciale school voor Basis Onderwijs Arcadia, met ca. 140 leerlingen verdeeld over 10 groepen wordt ook wel als speciale onderwijsvoorziening ‘lichte zorg’ Primair Onderwijs aangeduid.

De kerntaak van SBO Arcadia is om kinderen die hulpvragen stellen ten aanzien van leren en/of sociaal emotioneel te begeleiden in een ‘passende onderwijsomgeving’.

Lees meer….

VOOR WIE IS DE SBO BEDOELD…?

SBO Arcadia is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Voor deze kinderen staat vast dat ze    – althans voor enige tijd – aangewezen zijn op instructie in specifieke Arrangementen. Wij noemen dit een orthodidactische aanpak. Leerstof wordt op een dusdanige manier door de leerkracht aan de kinderen aangeboden waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke vaardigheden en capaciteiten van het kind. Daarnaast is er bij het kind veelal behoefte aan ondersteuning in Arrangementen, een zgn. orthopedagogische benadering of ondersteuning op het gebied van ‘gedrag’.

Lees meer….

TROTS OP WAT WE DOEN…!!!

Op het feit dat onze aanpak bij veel van de aan ons toevertrouwde kinderen tot passende resultaten leidt, kinderen graag naar school komen en na de overgang naar het Voortgezet Onderwijs ook hun diploma behalen zijn we uiteraard bijzonder trots. Dat we daarbij ook bij velen een positieve bijdrage leveren in o.a. hun functioneren, (zelf-)redzaamheid, zelfvertrouwen en welbevinden geeft ons het gevoel ‘van betekenis te (kunnen) zijn’ ….

Veel plezier met het bekijken van deze Website…

smily uitdagend leren én uitdagend spelen